Mini dortík – smakoun švestka-skořice

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 234731.bmp


Ingredience:

  1. Korpus:
  • 2 PL vařená quinoa
  • 2 PL mleté mandle
  • 1PL mandlová mouka
  • 1 PL kokosový olej
  • erytritol anebo agáve

Všechno spolu vymísíme, masu natlačíme na spodek formy v průměru 12 cm.

  1. Želatina:
  • agar
  • 3 dcl vody

Z vody a agaru si připravíme želatinu, dokud nevychladne, vymísíme si krém.

Krém:

  • 150 g smakouna švestka skořice
  • 1 dcl mandlového anebo kokosového mléka
  • 2 PL bio slivkový sirup
  • 1 KL skořice
  • Ery tritol anebo agáve

Smakouna, mléko, Ery tritol, sirup, skořici rozmixujeme, vmísíme vychlazenou želatinu 1,5 dcl. Směs vylejeme do formy a dáme zachladit. Až ztuhne, nalejeme švestkovou želatinu.

  1. Švestková želatina

1,5 dcl želatiny rozmixujeme s agáve anebo erytritolom a 3 PL švestkového sirupu.


Autorem receptu je: @petra_becarikova