Ingredience:
- Korpus:
- 2 PL vařená quinoa
- 2 PL mleté mandle
- 1PL mandlová mouka
- 1 PL kokosový olej
- erytritol anebo agáve
Všechno spolu vymísíme, masu natlačíme na spodek formy v průměru 12 cm.
- Želatina:
- agar
- 3 dcl vody
Z vody a agaru si připravíme želatinu, dokud nevychladne, vymísíme si krém.
Krém:
- 150 g smakouna švestka skořice
- 1 dcl mandlového anebo kokosového mléka
- 2 PL bio slivkový sirup
- 1 KL skořice
- Ery tritol anebo agáve
Smakouna, mléko, Ery tritol, sirup, skořici rozmixujeme, vmísíme vychlazenou želatinu 1,5 dcl. Směs vylejeme do formy a dáme zachladit. Až ztuhne, nalejeme švestkovou želatinu.
- Švestková želatina
1,5 dcl želatiny rozmixujeme s agáve anebo erytritolom a 3 PL švestkového sirupu.
Autorem receptu je: @petra_becarikova