Ingredience (4 malé rolky):
♥ 70 g chleba Lavaš (polovina plátu)
♥ 40 g másla
♥ erythritol (nebo sypké sladidlo dle Vašich preferencí
♥ skořice
♥ cca 20 tobolek kardamomu
Postup:
Nejprve položte přibližně polovinu plátu lavaše na pracovní plochu, potřete lehce mlékem a přeložte na poloviny tak, abyste nezkracovali delší stranu.
Poté v hmoždíři nadrťte kardamom (tobolky bez obsahu vyhoďte), smíchejte vzniklý prášek s povoleným máslem, skořicí a sladidlem. Já jsem použila erythritol, protože je bezkalorický a pro tento recept se perfektně hodí.
Poté už jen natřete lavaš po celé ploše vzniklou skořicovou náplní, zarolujte z kratší strany a konce lehce zvlhčete mlékem pro lepší spojení.
Pokud chcete získat vzhled opravdu finských ,,korvapuusti“ (tedy skořicových rolek
s kardamomem), tak krájejte ,,roládu“ jako trojúhelníky, které potom přetočte (vrchol trojúhelníku vzhůru) a lehce prsten přitlačte.
Pečte při 180 °C přibližně 15 min.
autorem receptu je: @kaxi_kexit_fit