Makové cupcakes se skořicovým „Šmakoun“ krémem


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 212303.bmp


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 9 ks

Ingredience:

  • 100 g mletého máku
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka (já v receptu použila makové)
  • 25 kapek stevie
  • 1 jablko
  • 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů

Krém:

  • 1 balení Šmakouna „Švesta a skořice“ (200 g)
  • 1 bílý jogurt
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Postup:

Jablko nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou (já ji nechávám, ale pokud vám v receptech vadí, klidně jablko oloupejte) a v míse smícháme s vejci, mlékem a stevií. Důkladně rozmícháme, přisypeme mletý mák a na závěr lehce vmícháme špaldovou mouky smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rozdělíme pomocí lžíce do formiček na muffiny cca do 2/3. Takto připravené košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji cca po 10 minutách vyzkoušet propečenost těsto pomocí dřevěné špejle.

 

Mezitím, co se naše makové cupcaky pečou, připravíme si v rychlosti krém. Je to velice jednoduché. Šmakouna nakrájíme na menší kusy a vložíme společně s bílým jogurtem a skořicí do mixéru, kde vše společně několik minut mixujeme na hladký krém.

 

Po upečení necháme koláčky vychladnout a potom je pomocí cukrářského sáčku ozdobíme skořicovým krémem. Makové cupcaky a skořice se skvěle doplňují s pekanovými ořechy, které položíme na krém.

Dobrou chuť.


Autorem receptu je: @maryskitchenlove