Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 9 ks
Ingredience:
- 100 g mletého máku
- 200 g hladké špaldové mouky
- 2 vejce
- 100 ml mléka (já v receptu použila makové)
- 25 kapek stevie
- 1 jablko
- 1 pl prášku do pečiva bez fosfátů
Krém:
- 1 balení Šmakouna „Švesta a skořice“ (200 g)
- 1 bílý jogurt
- 1/2 lžičky mleté skořice
Postup:
Jablko nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou (já ji nechávám, ale pokud vám v receptech vadí, klidně jablko oloupejte) a v míse smícháme s vejci, mlékem a stevií. Důkladně rozmícháme, přisypeme mletý mák a na závěr lehce vmícháme špaldovou mouky smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rozdělíme pomocí lžíce do formiček na muffiny cca do 2/3. Takto připravené košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji cca po 10 minutách vyzkoušet propečenost těsto pomocí dřevěné špejle.
Mezitím, co se naše makové cupcaky pečou, připravíme si v rychlosti krém. Je to velice jednoduché. Šmakouna nakrájíme na menší kusy a vložíme společně s bílým jogurtem a skořicí do mixéru, kde vše společně několik minut mixujeme na hladký krém.
Po upečení necháme koláčky vychladnout a potom je pomocí cukrářského sáčku ozdobíme skořicovým krémem. Makové cupcaky a skořice se skvěle doplňují s pekanovými ořechy, které položíme na krém.
Dobrou chuť.
Autorem receptu je: @maryskitchenlove