Jahodový cheesecake


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 212321.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 125g sušených datlí
  • hrst kokosu
  • 2 velké hrsti jemných ovesných vloček
  • 1 lžička rumu

Krém:

  • 400g tvarohu se smetanou (Pilos-Lidl)
  • 250g tvarohu z alobalu
  • 200g ricotty
  • 1 lžíce limetkové šťávy (citronové)
  • 1 jahodový pudinkový prášek (Dr.Oetker Deluxe)
  • sladidlo dle chuti (javorový sirup, daltový sirup, jahodový protein, med…)
  • 500g jahod (použila jsem mražené, okapané)

Postup:

Datle zalijeme horkou vodou, přidáme rum a rozmixujeme.

Přisypeme kokos a vločky a vytvoříme mírně lepivou směs (je-li moc řídká, přisypeme vločky nebo kokos) a natlačíme do vymazané dortové formy, prsty vytvoříme okraje

Dáme zapéci asi na 10 minut do trouby na 160°C

Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí a naneseme ho na předpečený korpus

Vršek poklademe jahodami a vrátíme zpět do trouby společně s nádobou s vodou, aby se chees nevysušil

Pečeme asi 1h, dokud se sýr neodlepí od okrajů, necháme zchladnout povytažený z trouby s otevřenými dvířky (aby se teplotním šokem nesrazil) a pak až necháme vychladnout úplně a ztuhnout do druhého dne.


Autorem receptu je: @michelangelka