Ingredience:
Korpus:
- 125g sušených datlí
- hrst kokosu
- 2 velké hrsti jemných ovesných vloček
- 1 lžička rumu
Krém:
- 400g tvarohu se smetanou (Pilos-Lidl)
- 250g tvarohu z alobalu
- 200g ricotty
- 1 lžíce limetkové šťávy (citronové)
- 1 jahodový pudinkový prášek (Dr.Oetker Deluxe)
- sladidlo dle chuti (javorový sirup, daltový sirup, jahodový protein, med…)
- 500g jahod (použila jsem mražené, okapané)
Postup:
Datle zalijeme horkou vodou, přidáme rum a rozmixujeme.
Přisypeme kokos a vločky a vytvoříme mírně lepivou směs (je-li moc řídká, přisypeme vločky nebo kokos) a natlačíme do vymazané dortové formy, prsty vytvoříme okraje
Dáme zapéci asi na 10 minut do trouby na 160°C
Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí a naneseme ho na předpečený korpus
Vršek poklademe jahodami a vrátíme zpět do trouby společně s nádobou s vodou, aby se chees nevysušil
Pečeme asi 1h, dokud se sýr neodlepí od okrajů, necháme zchladnout povytažený z trouby s otevřenými dvířky (aby se teplotním šokem nesrazil) a pak až necháme vychladnout úplně a ztuhnout do druhého dne.
Autorem receptu je: @michelangelka