Mandlová bábovka s kousky čokolády


Ingredience:

  • 120 mletých mandlí (nebo mandlové drti)
  • 3 banány
  • 200 g pohankové mouky
  • 1 šálek mandlového mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 bio citron
  • 2 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • hořká čokoláda

Postup:

Čím zralejší banány použijeme, tím bude bábovka sladší a samozřejmě lepší!! Já vybírám vždycky ty „nejošklivější“ s černými tečkami, které v obchodě všichni obcházejí obloukem a nechávají je smutně ležet na dně krabice. Banány rozmixujeme společně s mandlovým mlékem a vanilkovým extraktem.

Ve větší míse smícháme mandlovou drť (nebo zkrátka mleté mandle) s pohankovou moukou, kůrou z jednoho bio citronu a práškem do pečiva.

K suché směsi nalijeme rozmixované banány a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme do hladkého těsta na větší kousky nasekanou hořkou čokoládu. Čokoládu používám s obsahem kakaa min 80%, ale samozřejmě záleží čistě na vašich chutích.

Těsto nalijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů na cca 40 minut. Každá trouba ale peče jinak, takže pužijte klasickou metodu „špejlopichu“. :-p

Bábovka je po upečení uvnitř stále mazlavá. Je to díky banánům uvnitř těsta…určitě se nebojte, že je nedopečená. Dobrou chuť 🙂 Doba přípravy: 50 minut


Autorem receptu je: @maryskitchenlove