Ingredience:
- 100g (ječmenného) bulguru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sušené bazalky / tymiánu
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl a pepř
Navíc:
- 50g sojových vloček
- 150g hráškových lusků
- hrst cherry rajčat
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř a chilli
- olivový olej
- hrst nesolených arašídů
Postup:
1.
Sojové vločky namočíme na půl hodinky do studené vody a necháme nabobtnat. Poté slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka. Arašídy podrtíme v hmoždíři a dáme stranou.
2.
Bulgur smícháme s 250 ml vody, okořeníme a přihodíme jeden neoloupaný stroužek česneku, který jsme trochu rozmáčkli nožem. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit. Nakonec nezapomeneme vyndat česnek.
3.
Hráškové lusky, celer a rajčata nasekáme na malé kousky. Cibuli s česnekem nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile začne česnek hodně moc vonět, přidáme zbytek zeleniny s kořením a krátce orestujeme. Nakonec přesypeme do větší mísy spolu s bulgurem a sójou. Salát jemně promícháme a posypeme arašídy. Uvedené množství vystačí buď na dvě dospělácké porce, anebo na 4 svačinové skleničky.
Autorem receptu je: @acotedajis