Bulgurový salát


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 212202.bmp


Ingredience:

  • 100g (ječmenného) bulguru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sušené bazalky / tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl a pepř

Navíc:

  • 50g sojových vloček
  • 150g hráškových lusků
  • hrst cherry rajčat
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř a chilli
  • olivový olej
  • hrst nesolených arašídů

Postup:

1.

Sojové vločky namočíme na půl hodinky do studené vody a necháme nabobtnat. Poté slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka. Arašídy podrtíme v hmoždíři a dáme stranou.

2.

Bulgur smícháme s 250 ml vody, okořeníme a přihodíme jeden neoloupaný stroužek česneku, který jsme trochu rozmáčkli nožem. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit. Nakonec nezapomeneme vyndat česnek.

3.

Hráškové lusky, celer a rajčata nasekáme na malé kousky. Cibuli s česnekem nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile začne česnek hodně moc vonět, přidáme zbytek zeleniny s kořením a krátce orestujeme. Nakonec přesypeme do větší mísy spolu s bulgurem a sójou. Salát jemně promícháme a posypeme arašídy. Uvedené množství vystačí buď na dvě dospělácké porce, anebo na 4 svačinové skleničky.


Autorem receptu je: @acotedajis