Pizzové Lilečky


Ingredience:

  • 1 větší lilek
  • 1/2 hrnku rajčatového pyré
  • sýr mozzarella
  • 1 větší rajče nebo pár cherry rajčátek
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • prosciutto (pár plátků)
  • lístky čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • himalájská sůl
  • pepř
  • ghí
  • olivový olej

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C.

Lilek nakrájíme podélně na 1,5 cm silné plátky.

Na pánvi rozehřejeme ghí a na mírném plamenu lilky 3-4 minuty restujeme.

Mezitím nasekáme česnek, který poté vmícháme do rajčatového pyré.

Orestované lilky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a postupně na něj klademe jednotlivé vrstvy tak, že první je vrstva rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata.

Poté lilky vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut.

Hotové lilky osolíme, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.


Autorem receptu je: @cukrfree.cz