,,Twix´´ sušenky


Ingredience:

  1. 1vrstva:
  • 70 g ovesných vloček
  • 70 g mletých mandlí
  • 3 odměrky vanilkového protein
  • polévková lžíce medu
  • 50 ml mandlového mléka
  • 50 ml kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  1. 2vrstva
  • 5 medjool datlí
  • 1,5 polévkové lžíce kešu másla
  • 50 ml mandlového mléka
  1. 3vrstva
  • 40 g 85% hořké čokolády
  • 20 ml kokosového oleje
  • 1 odměrka čokoládového proteinu

Postup:

Nejdříve rozmixujeme vločky na mouku. Poté mouku přesypeme do misky a smícháme s mandlemi, vanilkovým proteinem a skořicí. Přidáme kokosový olej, mandlové mléko a vanilkový extrakt a vše důkladně promícháme. Pekáč vymažeme kokosovým olejem a přemístíme do něj těsto – rovnoměrně, aby vrstva byla tlustá cca 1 cm. Dáme péct do trouby na 180°C 10 minut.

Do mixéru dáme datle, kešu máslo a mléko a mixujeme, dokud nevznikne karamelová poleva. Tu rozetřeme na vychladnutý základ a dáme na chvíli do mrazáku.

Mezitím si připravíme třetí, čokoládovou vrstvu. V hrnci rozpustíme hořkou čokoládu a kokosový olej, poté přidáme odměrku čokoládového proteinu a důkladně promícháme. Čokoládovou vrstvu naneseme na karamelovou a dáme na půl hodiny stuhnout do mrazáku. Poté skladujeme v lednici.


Autorem receptu je: @terezas_diary