Perfektní vegeburger (quinoa, cizrna, batáty & cuketa)

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 234736.bmp


Porce: 12 kusů

Ingredience:

  • 250g červené quinoy
  • 1 střední batát (oloupaný a nakrájený na kostky)
  • 1 hrnek vařené cizrny
  • 1 malou najemno nakrájenou cuketu
  • 1/2 hrnku dýňových semínek
  • 5 lžic drceného lněného semínka
  • 3 lžíce nahrubo nakrájené čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce oleje

Postup:

Quinou propláchněte v jemném sítu vařící vodou (stejně jako u jahel se tak zbavíte případné hořkosti) a spolu s batátem a dvěma hrnky vody ji vařte do změknutí – trvá to asi 20 minut.

Do velké mísy dejte scezenou quinou, batáty a všechny ostatní suroviny a pomocí vidličky dobře promíchejte. Při míchání vidličkou rozmačkejte i brambory. Výsledná směs by neměla být příliš jemná, spíš by měla obsahovat jednotlivé kousky surovin.

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Ze směsi vytvarujte jednotlivé burgery – lépe se mi manipulovalo s vyššími – dělala jsem vysoké asi 2 cm. Každý burger opečte nejdříve na pánvi – stačí 3 minuty z každé strany. Poté je přendejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte 15 minut v troubě.

Servírujte s pečivem a čerstvou zeleninou dle vaší chuti.


Autorem receptu je: @petule_veggie