Ingredience:
- 1 konzerva cizrny
- 1/2 stroužku česneku
- 1 hrst čerstvé plocholisté petržele
- 2 lžičky Tahini pasty
- 1 lžička citrónové šťávy
- olivový olej
- sůl
- 2 malé červené řepy
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
Postup:
Nejprve upečte omyté malé červené řepy v alobalu s olivovým olejem a solí (můžete přidat trochu balzamikového krému). Asi po 30 minutách by měly být měkké. Vychladlé řepy oloupejte, přidejte sušený tymián, olej z alobalu, ve kterém se pekly a rozmixujte do hladkého pyré. Nyní si připravte cizrnu. Nejprve ji slijte a přendejte do misky, přidejte sezamovou pastu Tahini, česnek, lístky petržele, šťávu z citrónu, asi 4 lžíce olivového oleje a vše rozmixujte do hladka. Ochutnejte a dochuťte solí. Nyní obě směsi jen tak halabala smíchejte, pokapejte olivovým olejem a podávejte například s arabských chlebem. Dobrou chuť!
Autorem receptu je: