Cizrnový hummus s červenou řepou

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 234608.bmp


Ingredience:

  • 1 konzerva cizrny
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 hrst čerstvé plocholisté petržele
  • 2 lžičky Tahini pasty
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • 2 malé červené řepy
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Postup:

Nejprve upečte omyté malé červené řepy v alobalu s olivovým olejem a solí (můžete přidat trochu balzamikového krému). Asi po 30 minutách by měly být měkké. Vychladlé řepy oloupejte, přidejte sušený tymián, olej z alobalu, ve kterém se pekly a rozmixujte do hladkého pyré. Nyní si připravte cizrnu. Nejprve ji slijte a přendejte do misky, přidejte sezamovou pastu Tahini, česnek, lístky petržele, šťávu z citrónu, asi 4 lžíce olivového oleje a vše rozmixujte do hladka. Ochutnejte a dochuťte solí. Nyní obě směsi jen tak halabala smíchejte, pokapejte olivovým olejem a podávejte například s arabských chlebem. Dobrou chuť!


Autorem receptu je: