Dýňový cheesecake

 

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 234602.bmp


Ingredience:

na korpus:

  • ovesné vločky
  • přepuštěné máslo nebo kokosový olej
  • troška mléka

 

na krém:

  • 1 menší dýni hokkaido
  • 2 velká balení Lučiny (čerstvé) nebo Philadelphie
  • 2 vejce
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • třtinový cukr/med/stévie nebo jiné oblíbené sladidlo
  • muškátový oříšek, skořice

Postup:

Nejprve si připravíme dýňové pyré s kořením. Z dýně odstraníme semínka, pokrájíme ji a dáme na chvilku péct, dokud nezměkne. Tu pak rozmixujeme se špetkou muškátového oříšku a skořicí. Pyré je hotové.

Korpus dortu vytvoříme smícháním ovesných vloček s přepuštěným máslem či kokosovým olejem. Přidáme trošku mléka. Spojíme směs a namačkáme ji na dno formy. Dáme do trouby na 10 minut péct. Mezitím si připravíme krém smícháním vajíček, cukru (či jiného sladidla), Lučiny, tvarohu a dýňového pyré.

Nyní stačí jen nalít krém na korpus a dát opět péct 🙂 Dobrou chuť!


Autorem receptu je: