Ingredience:
na korpus:
- ovesné vločky
- přepuštěné máslo nebo kokosový olej
- troška mléka
na krém:
- 1 menší dýni hokkaido
- 2 velká balení Lučiny (čerstvé) nebo Philadelphie
- 2 vejce
- 1 tvaroh ve vaničce
- třtinový cukr/med/stévie nebo jiné oblíbené sladidlo
- muškátový oříšek, skořice
Postup:
Nejprve si připravíme dýňové pyré s kořením. Z dýně odstraníme semínka, pokrájíme ji a dáme na chvilku péct, dokud nezměkne. Tu pak rozmixujeme se špetkou muškátového oříšku a skořicí. Pyré je hotové.
Korpus dortu vytvoříme smícháním ovesných vloček s přepuštěným máslem či kokosovým olejem. Přidáme trošku mléka. Spojíme směs a namačkáme ji na dno formy. Dáme do trouby na 10 minut péct. Mezitím si připravíme krém smícháním vajíček, cukru (či jiného sladidla), Lučiny, tvarohu a dýňového pyré.
Nyní stačí jen nalít krém na korpus a dát opět péct 🙂 Dobrou chuť!
Autorem receptu je: