Porce: 2
Ingredience:
- 1 velká cuketa
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 stonky řapíkatého celeru
- hrst čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
Na marinaru:
- 10 cherry rajčátek
- 1 menší granátové jablko
Postup:
Cuketu nanudličkujeme či nakrájíme dle libosti. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme celer a jakmile zesklovatí, přihodíme cuketu s bazalkou. Opékáme jen krátce – nudle by se měly pouze ohřát a zůstat pěkně al dente. Koneckonců pokud se chceme držet raw stravy, tepelnou úpravu můžeme zcela vynechat (avšak dáme o něco méně cibule a česneku). 2.
Marinaru připravíme úplně jednoduše. Rajčátka stačí rozmixovat s vyloupaným granátovým jablíčkem (pár semínek si necháme na ozdobu) a propasírovat. Ve finále stačí promíchat s hotovými nudlemi a zbaštit.
Autorem receptu je: @acotedajis