Zoodles & raw marinara


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 210016.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 1 velká cuketa
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje

Na marinaru:

  • 10 cherry rajčátek
  • 1 menší granátové jablko

Postup:

Cuketu nanudličkujeme či nakrájíme dle libosti. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme celer a jakmile zesklovatí, přihodíme cuketu s bazalkou. Opékáme jen krátce – nudle by se měly pouze ohřát a zůstat pěkně al dente. Koneckonců pokud se chceme držet raw stravy, tepelnou úpravu můžeme zcela vynechat (avšak dáme o něco méně cibule a česneku). 2.

Marinaru připravíme úplně jednoduše. Rajčátka stačí rozmixovat s vyloupaným granátovým jablíčkem (pár semínek si necháme na ozdobu) a propasírovat. Ve finále stačí promíchat s hotovými nudlemi a zbaštit.


Autorem receptu je: @acotedajis