Velikonoční beránek


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 205905.bmp


Ingredience:

  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 50 g třtinového cukru
  • 200 g odtučněného tvarohu
  • kůra ze čtvrtky citronu
  • špetka soli
  • 180 g ovesné mouky
  • 1 PL holandského kakaa
  • ½ kypřícího prášku bez fosfátů

Postup:

Vejce, olej, cukr, tvaroh, citronovou kůru a sůl ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Vše promícháme, dle potřeby přidáme mléko a těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 25 min v rozehřáté troubě na 180°C.

 

Nezapomeňte pořádně vymazat formu, ať vám nevypadne beránek bez hřbetu (jako mně při prvním pokusu). Pokud dáte cukru a oleje trošku méně, aby byl beránek víc fit, tak to nevadí. Pekla jsem ho dvakrát a pokažé byl výborný. Podruhé jsem tolik nesladila a oleje jsem dala asi 30g.=


Autorem receptu je: @katezar