Ingredience:
- 400g dýně hokkaido (nakrájené na kostky, zbavené semínek)
- 1 větší brambora pokrájená (může být batát)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 str.česneku, nakrájené najemno
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce sušeného koriandru (hrst čerstvého)
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžíce mangového čatní
- Špetka chilli
- Sůl, bobkový list
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 100 ml vody
Postup:
- Pokrájenou bramboru s dýní potřeme oliv olejem a upečeme v troubě doměkka asi 20 -30 min na 200 st.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, opečeme. Přidáme rajčata a ostatní ingredience. Podlijeme vodou. Nechte chvíli probublávat na mírném stupni.
- Do směsi Přidejte upečenou dýni a bramboru, zlehka promíchejte, dochuťte. Podávejte jako hlavní chod, nebo s rýží.
Autorem receptu je: @e_eva