Dýňovo-bramborové kari

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235931.bmp


Ingredience:

  • 400g dýně hokkaido (nakrájené na kostky, zbavené semínek)
  • 1 větší brambora pokrájená (může být batát)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 str.česneku, nakrájené najemno
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce sušeného koriandru (hrst čerstvého)
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžíce mangového čatní
  • Špetka chilli
  • Sůl, bobkový list
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 100 ml vody

Postup:

  1. Pokrájenou bramboru s dýní potřeme oliv olejem a upečeme v troubě doměkka asi 20 -30 min na 200 st.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, opečeme. Přidáme rajčata a ostatní ingredience. Podlijeme vodou. Nechte chvíli probublávat na mírném stupni.
  3. Do směsi Přidejte upečenou dýni a bramboru, zlehka promíchejte, dochuťte. Podávejte jako hlavní chod, nebo s rýží.

Autorem receptu je: @e_eva