Portobello Burger

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 201255.bmp


Porce:  1 (burger)

Ingredience:

  • 2 portobello houby
  • ghí
  • kvalitní mleté hovězí maso ( v Praze nejlepší v řeznictví “Naše Maso”)
  • rajčata
  • lístky rukoly, špenátu, řepy
  • šalotka
  • klíčky z červené řepy
  • česnek
  • himalájská sůl
  • pepř

Postup:

Portobello

  1. Oddělte nohu portobella od klobouku.
  2. Na středním plameni rozehřejte ghí.
  3. Houbu položte spodní stranou na pánev a pozvolna restujte.
  4. Po cca 5 minutách houbu otočte a další 3 – 5 minut restujte.
  5. Portobello vyjměte z pánve a poskládejte burger.

 

Burger:

  1. Na mírném plameni rozehřejte ghí.
  2. Maso osolte, opepřete a vytvarujte ho do tvaru burgeru.
  3. Šalotku nakrájejte na jemno a pomalu jí do zlatova restujte na rozehřátém ghí.
  4. Poté šalotku vyndejte na talíř.
  5. Na vyšším plameni osmahněte burger nejprve z jedné strany, poté z druhé. Doba přípravy se liší podle tloušťky burgeru, typu a zralosti masa a pohybuje se od 2 do 8 minut na každou stranu.
  6. Poté ze všech ingrediencí sestavte burger a ihned podávejte.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz

více cukrfree receptů na www.cukrfree.cz