Batátovo-petržlenové pyré a kuracie prsia plnené kelom a syrom


Ingrediencie:

  • 2 ks veľké batáty
  • 2 ks petržlen
  • mlieko
  • maslo
  • 6 listov kelu
  • syr
  • 4 ks kuracích pŕs
  • cibula
  • cesnak
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Batáty a petržlen očistíme, dáme variť, osolíme. Varíme do mäkka. Po uvarení precedíme, roztlačíme, pridáme maslo a mlieko a rozmixujeme.

Orestujeme cibuľu, cesnak, pridáme nakrájané kelové listy, osolíme, okoreníme a podusíme do mäkka. Rozmixujeme, pridáme syr. Kuracie prsia umyjeme, očistíme, plníme pripravenou plnkou a „zatvoríme“ ich špajdlou, špáradlom alebo ihlou na mäso. Opečieme na masle, rozrežeme na plátky a podávame ???? Dobrú chuť.


Autorem receptu je: nataliaskohelova