Marinované tofu s červenou čočkou

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 211340.bmp


Ingredience:

  • 100 g tofu
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 100 g červené čočky
  • 1/2 avokáda
  • polévková lžíce hummusu
  • cherry rajčátka
  • okurka
  • chřest
  • špenát

Postup:

Tofu nakrájíme a vložíme do pytlíku spolu s dvěma polévkovými lžícemi tamari. Dáme do lednice a necháme marinovat alespoň 4 hodiny. Poté dáme tofu na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme 30 min na 200°C. Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody a vaříme cca 15 min. Servírujeme například s avokádem, hummusem a čerstvou zeleninou.


Autorem receptu je: @terezas_diary