Ingredience:
- 2 lžíce kokosového oleje – nebo jiného tuku na smažení
- 500 g kuřecího masa – čerstvá prsa, nebo „zbytky“ kuřecích stehen z předešlé večeře nakrájených na kostky, či masa z vývaru
- 2 batáty, oloupané a nastrouhané (nebo nakrouhané spiralizérem)
- 1 větší mrkev, oloupaná a nastrouhaná (nebo nakrouhaná spiralizérem)
- 2 jablka či hrušky – oloupané a nakrájené na kostky
- 2 velké hrsti baby špenátu nebo rukoly
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/4 – 1/2 lžičky chilli vloček
- 2 líce jablečného octa
- 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů – volitelně 😉 já nepoužívám kvůli alergii, ale dovedu si představit, jak ořechy doladí celkovou chuť tohoto jídla, tak vyzkoušejte..
Postup:
Ve velké pánve si na středním plamenu rozehřejte tuk a vložte do něho kousky kuřecího. Osolte a opepřete. A opékejte 2 až 3 minuty do hněda ze všech stran (pokud máte maso ze zbytků, stačí kratší čas). Přidejte ořechy a opékejte další 3 minutky. Promíchávejte, aby se ořechy nespálily. Přidejte batáty, mrkev, jablko/hrušky a chilli vločky. A opékejte, dokud nebude maso hotové, trvá to zhruba další 4 minuty. Nyní přidejte jablečný ocet a vše důkladně promíchejte. Zlehka vmíchejte baby špenát či rukolu a nechte lístky zhruba půl minuty zavadnou. Ihned podávejte :))
Autorem receptu je: @yummymummyfoodie