Kuřecí hašé

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 211218.bmp


Ingredience:

  • 2 lžíce kokosového oleje – nebo jiného tuku na smažení
  • 500 g kuřecího masa – čerstvá prsa, nebo „zbytky“ kuřecích stehen z předešlé večeře nakrájených na kostky, či masa z vývaru
  • 2 batáty, oloupané a nastrouhané (nebo nakrouhané spiralizérem)
  • 1 větší mrkev, oloupaná a nastrouhaná (nebo nakrouhaná spiralizérem)
  • 2 jablka či hrušky – oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 velké hrsti baby špenátu nebo rukoly
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 – 1/2 lžičky chilli vloček
  • 2 líce jablečného octa
  • 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů – volitelně 😉 já nepoužívám kvůli alergii, ale dovedu si představit, jak ořechy doladí celkovou chuť tohoto jídla, tak vyzkoušejte..

Postup:

Ve velké pánve si na středním plamenu rozehřejte tuk a vložte do něho kousky kuřecího. Osolte a opepřete. A opékejte 2 až 3 minuty do hněda ze všech stran (pokud máte maso ze zbytků, stačí kratší čas). Přidejte ořechy a opékejte další 3 minutky. Promíchávejte, aby se ořechy nespálily. Přidejte batáty, mrkev, jablko/hrušky a chilli vločky. A opékejte, dokud nebude maso hotové, trvá to zhruba další 4 minuty. Nyní přidejte jablečný ocet a vše důkladně promíchejte. Zlehka vmíchejte baby špenát či rukolu a nechte lístky zhruba půl minuty zavadnou. Ihned podávejte :))


Autorem receptu je: @yummymummyfoodie