Porce: 2
Ingredience:
- ¼ hrnku bílé quinoy
- ¼ hrnku černé quinoy
- 1 hrnek vody
- 2 plechovky loupaných rajčat
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce sušené bazalky
- chilli
- sůl a pepř
- olivový olej
- sójová smetana
Postup:
1.
Quinou několikrát propláchneme horkou vodou a dáme vařit. Jakmile to začne v hrnci bublat, stáhneme plamen na minimum a necháme dusit, dokud všechna voda nezmizí a quinoa není hotová.
2.
Mezitím si v hrnci na oleji necháme zavonět česnek s chilli a přidáme rajčata. Dochutíme cukrem, bazalkou, solí a pepřem. Necháme krátce povařit a pečlivě rozmixujeme. Quinou vmícháme až nakonec.
3.
Hotovou polévku můžeme zjemnit sójovou smetanou. No, a pokud ji všechnu hned nezbaštíme, dáme jí klidně zamrazit, třeba se bude později hodit.
Autorem receptu je: @czech_hippie