Ingredience:
Korpus:
- 40g špaldové mouky
- 40g namletých ovesných vloček
- 1 bílek (může být i celé vejce)
- 40g bílého jogurtu
- 2 PL kokosového oleje
- ½ ČL skořice
- ČL datlového sirupu
- mléko/voda .
Tvarohovo-dýňová vrstva:
- 250g odtučněného tvarohu
- 300g dýňového pyré (já ho měla z máslové dýně, ale určitě by šla použít i hokkaido)
- 1 vejce
- ČL skořice
- flavdrops/datlový sirup/třtinový cukr/med
- pár kapek mandlového aroma
Postup:
Nejdříve smícháme suroviny na korpus, dle potřeby přidáme mléko/vodu a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut na 180°C. Mezitím smícháme ingredience na vrchní vrstvu, osladíme dle chuti, přidáme ji na předpečený korpus a pečeme dalších cca 30 minut.
Autorem receptu je: @katezar