Ingredience:
- 120 g kuskusu
- voda/zeleninový vývar na uvaření kuskusu
- 1/2 máslové dýně
- snítka čerstvého tymiánu
- olivový olej/ghí
- sůl, pepř
- větší stroužek česneku
- 70 g sýru feta
Postup:
Začneme přípravou kuskusu, která je velice snadná. Nasypeme kuskus do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme také rovnou přidat pár lístků tymiánu, který kuskus krásně provoní. Vše smícháme a zalijeme vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem. Na jeden díl kuskusu dávám cca 1,5 dílu tekutiny. Nyní už stačí jen misku přiklopit talířkem a necháme kuskus dodělat.
Mezitím si oloupeme máslovou dýni a nakrájíme ji na menší kostky. Orestujeme ji společně s lístky tymiánu na ghí nebo olivovém oleji (záleží na vašich preferencích). Po několika minutách začne dýně měknout a zlátnout, a to je ten správný moment přidat k ní česnek nakrájený na tenké plátky. Společně restujeme ještě cca 2 minuty. Nakonec dýni dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Zatímco jsme připravovali dýni, měl by se krásně dodělat kuskus. Lehce ho načechráme vidličkou, aby byl sypký, nikoli rozmačkaný. Opatrně promícháme kuskus s tymiánovou dýní a podáváme posypané sýrem feta.
Autorem receptu je: @maryskitchenlove