Dýňový kuskus se sýrem feta

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 204940.bmp


Ingredience:

  • 120 g kuskusu
  • voda/zeleninový vývar na uvaření kuskusu
  • 1/2 máslové dýně
  • snítka čerstvého tymiánu
  • olivový olej/ghí
  • sůl, pepř
  • větší stroužek česneku
  • 70 g sýru feta

Postup:

Začneme přípravou kuskusu, která je velice snadná. Nasypeme kuskus do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme také rovnou přidat pár lístků tymiánu, který kuskus krásně provoní. Vše smícháme a zalijeme vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem. Na jeden díl kuskusu dávám cca 1,5 dílu tekutiny. Nyní už stačí jen misku přiklopit talířkem a necháme kuskus dodělat.

 

Mezitím si oloupeme máslovou dýni a nakrájíme ji na menší kostky. Orestujeme ji společně s lístky tymiánu na ghí nebo olivovém oleji (záleží na vašich preferencích). Po několika minutách začne dýně měknout a zlátnout, a to je ten správný moment přidat k ní česnek nakrájený na tenké plátky. Společně restujeme ještě cca 2 minuty. Nakonec dýni dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

 

Zatímco jsme připravovali dýni, měl by se krásně dodělat kuskus. Lehce ho načechráme vidličkou, aby byl sypký, nikoli rozmačkaný. Opatrně promícháme kuskus s tymiánovou dýní a podáváme posypané sýrem feta.


Autorem receptu je: @maryskitchenlove