Ingredience:
- 500g kokosové mouky (navíc i kokosovou moukou na posypání těsta a povrchu při válení a vykrajování)
- 5 lžic mandlového másla
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička guarové gumy
- špetka himalájské soli
- 6 vajíček od šťastných slepiček
- 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 100g rozpuštěného másla (Kerrygold)
- vanilkový extrakt
- 1,5 lžíce mletého zázvoru
- 2 lžíce skořice
- 2 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce kakaa
- 2 hrnky kokosového nebo mandlového mléka
- stévie podle chuti
Postup:
- Troubu předehřejte na 135°C.
- Ve velké míse smíchejte kokosovou moukou, veškeré koření, kakao, jedlou sodu, guarovou gumu, sůl a popř. i stévii.
- Do vzniklé směsi přidejte vejce, kokosový olej, máslo, mandlové máslo, vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.
- Postupně přidávejte mléko, dokud nedocílíte pevného nelepícího se těsta.
- Těsto dejte alespoň na hodinu do lednice odpočinout.
- Těsto rozválejte do silnějšího plátu a následně vykrajujte.
- Pečte 30 minut, poté nechte vychladnout a podávejte ihned, popř. skladujte v suchu a chladu.
Autorem receptu je: @cukrfree.cz