Cukrfree Perníčky

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 02656.bmp


Ingredience:

  • 500g kokosové mouky (navíc i kokosovou moukou na posypání těsta a povrchu při válení a vykrajování)
  • 5 lžic mandlového másla
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička guarové gumy
  • špetka himalájské soli
  • 6 vajíček od šťastných slepiček
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 100g rozpuštěného másla (Kerrygold)
  • vanilkový extrakt
  • 1,5 lžíce mletého zázvoru
  • 2 lžíce skořice
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 hrnky kokosového nebo mandlového mléka
  • stévie podle chuti

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 135°C.
  2. Ve velké míse smíchejte kokosovou moukou, veškeré koření, kakao, jedlou sodu, guarovou gumu, sůl a popř. i stévii.
  3. Do vzniklé směsi přidejte vejce, kokosový olej, máslo, mandlové máslo, vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.
  4. Postupně přidávejte mléko, dokud nedocílíte pevného nelepícího se těsta.
  5. Těsto dejte alespoň na hodinu do lednice odpočinout.
  6. Těsto rozválejte do silnějšího plátu a následně vykrajujte.
  7. Pečte 30 minut, poté nechte vychladnout a podávejte ihned, popř. skladujte v suchu a chladu.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz