Kuřecí s cizrnou na paprice

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 203400.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 250g cizrny
  • 1 kuřecí prso
  • 1 cibule
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 cuketa
  • 2 PL mleté papriky
  • 1 PL oleje
  • 1 ČL soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ČL pepře
  • bílý jogurt

Postup:

Přes noc necháme namočenou cizrnu, ráno slijeme přebytečnou vodu, propláchneme a dáme vařit. Ve vyšším hrnci si rozpustíme lžíci oleje a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až nám zesklovatí. Kuřecí prso nakrájené na menší kousky přidáme k cibuli, osolíme a necháme opéct ze všech stran, mezitím přidáme 2 lžíce mleté papriky a chvíli popražíme. Slijeme cizrnu a přidáme ji do hrnce spolu s na kostky nakrájenou cuketou, zalijeme kuřecím vývarem. Po 10 minutách vybereme 1/3 obsahu hrnce a rozmixujeme ji v mixéru na kaši. (Kuřecí kousky vrátíme zpět do pánve, nechceme rozmixovat i maso). Rozmixovanou část přidáme zpět do hrnce. Necháme ještě 10 min povařit, přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Na talíři můžeme přidat lžíci bílého jogurtu. Jakou přílohu jsem použila bulgur.