Ingredience:
- 250g cizrny
- 1 kuřecí prso
- 1 cibule
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 cuketa
- 2 PL mleté papriky
- 1 PL oleje
- 1 ČL soli
- 2 stroužky česneku
- 1/2 ČL pepře
- bílý jogurt
Postup:
Přes noc necháme namočenou cizrnu, ráno slijeme přebytečnou vodu, propláchneme a dáme vařit. Ve vyšším hrnci si rozpustíme lžíci oleje a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až nám zesklovatí. Kuřecí prso nakrájené na menší kousky přidáme k cibuli, osolíme a necháme opéct ze všech stran, mezitím přidáme 2 lžíce mleté papriky a chvíli popražíme. Slijeme cizrnu a přidáme ji do hrnce spolu s na kostky nakrájenou cuketou, zalijeme kuřecím vývarem. Po 10 minutách vybereme 1/3 obsahu hrnce a rozmixujeme ji v mixéru na kaši. (Kuřecí kousky vrátíme zpět do pánve, nechceme rozmixovat i maso). Rozmixovanou část přidáme zpět do hrnce. Necháme ještě 10 min povařit, přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Na talíři můžeme přidat lžíci bílého jogurtu. Jakou přílohu jsem použila bulgur.