Bezlepkový i bez laktózový „naked cake“ s rybízem a borůvkami

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 203403.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 porcí

Ingredience:

Na korpus:

  • 6 vajec (240g)
  • 5 PL(100g) Bezlepkové mouky (Doves farm)
  • 3 PL (50g) Kakao

 

Náplň:

  • 500 ml Bez laktózové kysané smetany (pokud není potřeba, tak bez laktózová není nutná)
  • 1PL (20g) Mletý třtinový cukr
  • 250g Rybíz
  • 250g Borůvky
  • 1 broskev

 

Postup:

Korpus:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Obkreslíme si dno formy na pečící papír, vystřihneme a umístíme na dno formy.
  3. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, poté žloutky zašleháme k bílkům.
  4. Mouku a kakao prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci! Důkladně promícháme!
  5. Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
  6. Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.

 

Dozdobení:

  1. Důkladně umyjeme rybíz, borůvky i broskev.
  2. Rozmícháme zakysanou smetanu s cukrem.
  3. Vychladlý korpus rozřežeme na 3 pláty. (Může být i jiné množství- záleží na výšce korpusu).
  4. Na každé patro natřeme zakysanou smetanu a nasypeme ovoce.
  5. Hotový dort dáme minimálně na 1 hodinu zchladit do lednice.

 

Autorem receptu je: @ve_lolife