Čokodortík s citronovým krémem

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 180023.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

Na dortík:

  • 65g mouky (ovesné, špaldové…)
  • 10g holandského kakaa
  • 3 lžíce stevie
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/3 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 20ml oleje
  • 1/3 lžičky jablečného octa
  • 70ml rostlinného mléka
  • 1 lžička instantní kávy

 

Na krém:

  • 1 balení tofu natural
  • 1 rostlinný jogurt
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 a více lžic stevie

 

Postup:

Suché ingredience nasypeme do mísy a postupně přimícháme směs těch mokrých (do mléka můžeme navíc přidat lžičku kávy, která zvýrazní kakaovou chuť). Těsto nalijeme do předem vymazané formičky o průměru 15 cm a pečeme na 180 stupňů asi 15-20 minut. Hotový dortík necháme vychladnout na mřížce. Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi pořádně rozmixujeme. Chvilku to potrvá, ale výsledný krém by měl být krásně hladký. Tofu má lehce sójovou příchuť, kterou je nutno přebít, nicméně v kombinaci s citrónem a výrazně čokoládovým korpusem se osvědčilo.

Autorem receptu je: @czech_hippie