Puding z tapiokových perel

le.chocolatblanc

Ingredience (2 – 3 porce):
– cca 100 gramů tapiokových perel
– 0,5 litru kokosového mléka (nebo 400ml plechovka kokosového krému)
– javorový sirup/stevie (nebo jiné sladidlo)
– vanilka

Postup:
Tapiokové perly namočíme minimálně na hodinu do dvojnásobného objemu kokosového mléka (pokud zvolíme variantu s kokosovým krémem, perly namočíme do vlažné vody). Kokosové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme cukr a vanilku.
Namočenou tapioku vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední, cca 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický puding.
Nyní můžeme nalít do mističek a zdobit. My jsme zdobili meruňkou, sušenkami a hořkou čokoládou.