Kuřecí rizoto s kurkumou


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 205619.bmp


Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • Cereus kořenící směs Šangri-La
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 3 žampiony
  • 1/2 cibule
  • olivový olej
  • 100ml zeleninového/kuřecího vývaru
  • mražená směs – kukuřice, mrkev, hrášek
  • jasmínová rýže

Postup:

  1. Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájená prsíčka, které okořeníme směsí z kurkumy (šangri-la) a také čerstvě mletým barevným pepřem.
  2. Jakmile budou kuřecí kousky zlatavé, přidáme k nim najemno nakrájenou cibulku, plátky česneku a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme cca 5minut.
  3. Poté ke kuřecímu masu a žampionům přidáme cca 2 hrsti mražené zeleninové směsi.
  4. Přidáme 100ml vývaru a necháme směs dusit, dokud se polovina objemu vývaru nevypaří.
  5. Mezitím si uvaříme v osolené vodě rýži.
  6. Rýží a kuřecí směs smícháme dohromady a podáváme.

Autorem receptu je: @dominika.sch