Ingredience:
- 2 kuřecí prsa
- Cereus kořenící směs Šangri-La
- čerstvě mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- 3 žampiony
- 1/2 cibule
- olivový olej
- 100ml zeleninového/kuřecího vývaru
- mražená směs – kukuřice, mrkev, hrášek
- jasmínová rýže
Postup:
- Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájená prsíčka, které okořeníme směsí z kurkumy (šangri-la) a také čerstvě mletým barevným pepřem.
- Jakmile budou kuřecí kousky zlatavé, přidáme k nim najemno nakrájenou cibulku, plátky česneku a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme cca 5minut.
- Poté ke kuřecímu masu a žampionům přidáme cca 2 hrsti mražené zeleninové směsi.
- Přidáme 100ml vývaru a necháme směs dusit, dokud se polovina objemu vývaru nevypaří.
- Mezitím si uvaříme v osolené vodě rýži.
- Rýží a kuřecí směs smícháme dohromady a podáváme.
Autorem receptu je: @dominika.sch