Ingredience:
- 4 menší jablka (nebo 3 velká)
- 2 vejce
- 3 lžíce medu (víc/míň dle svého – já počítala s tím, že si chlebíček ještě něčím sladkým budu mazat..)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce (ořechového, kokosového, „obyč“) oleje
- hrst sušených brusinek/rozinek, pokrájených a namočených v rumu
- hrst vlašských ořechů, nasekaných nadrobno
- 150g ovesné mouky (mleté ovesné vločky)
- 50 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva a pečící sody (došel prášek, tak musela suplovat soda 😀 )
- lžíce skořice, lžička perníkového koření a špetka soli
Postup:
Jablka nastrouháme, přidáme k nim vejce, med, jogurt, olej a brusinky i s rumem, ve kterém se máčely a vše společně zamícháme
Přisypeme mouku smíchanou s pečícím práškem, sodou, kořením a solí, ořechy a znovu pořádně zamícháme
Těsto vlijeme do vymazané chlebíčkové formy (můžeme ještě poklást plátky jablek) a dáme péct při 170°C asi na 4O minut
MŮJ TIP: tento recept vlastně nepotřebuje ani postup, ale napsala jsem ho, aby to vypadalo sofistikovaně:D Lze to jednoduše ve velké míse všechno splácat dohromady a nazdar 😀
Autorem receptu je: @michelangelka