Ingredience:
- 3 střední mrkve, nastrouhané na jemno
- 150g bílého jogurtu (1 kelímek)
- 2 vejce
- 100g špaldové mouky
- 60g vlašských ořechů, namletých
- 50g jemných ovesných vloček
- 1/2 malého pomeranče (šťáva)
- 3 lžíce medu
- 1 lžička rumu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička pečící sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/3 lžičky mletého zázvoru
- 1/3 lžičky skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
Postup:
V míse šleháme vejce s medem, špetkou soli, rumem a šťávou z pomeranče, až směs zhoustne a zbělá, potom přimícháme jogurt. Do směsi přidáme mrkvev nastrouhanou (namixovanou) na jemno a zamícháme. V jiné míse smícháme mouku, vločky a ořechy s kořením, pečící sodou a pečícím práškem – sypkou směs zamícháme do tekuté směsi z vajíček. Těsto nalijeme do vymazané chlebíčkové formy a pečeme na 180°C asi hodinu (chlebíček je hotový, až se těsto nelepí na špejli) Necháme vychladnout a vyklopíme. Chlebíček krájíme až zcela vychladlý. Podáváme samotné, s jogurtem nebo pomazané arašídovým máslem 🙂
Autorem receptu je: @michelangelka