Hovězí burger z mladého býčka

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180527.bmp


Doba přípravy: 10 minut + 10 minut pečení

Náročnost: střední

Počet porcí: 4 porcí


Ingredience:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 polévkové lžíce krémového balsamica
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • snítek čerstvého tymiánu
  • čerstvě namletý pepř

Postup:

Mleté maso vložíme do střední mísy. Přidáme balsamico, hořčici a mletý pepř.

Posekáme si snítek tymiánu a také vložíme k masu.

Celé to rukou promícháme.

Poté si ruku namočíme a budeme tvořit Burgery. Když je ruka mokrá, tak se maso na ní tolik nelepí. Hlavně maso pěkně udusejte, aby se nerozpadalo.

Rozpálíme si gril. Když je rozpálený, tak na něj vložíme jednotlivé Burgery. Pečeme z každé strany 3-5 minut. Dle toho, jak ho chceme mít uvnitř růžový.

Já jsem burger podávala s čerstvou zeleninou, vložila jsem ho do francouzské bagety a jako omáčku použila směs z dijonské hořčice a majonézy. Tohle jsem objevila ve Francii a je to naprosto výborné, jak k rybě, tak k masu. Určitě to zkuste.

Burger uprostřed propíchněte špejlí, aby se vám lépe jedl a nevyklouzávalo maso.


Autorem receptu je: @smoothcooking.cz