Borůvkové muffiny s řeckým jogurtem a medem

Záznam celé obrazovky 14.8.2016 205329.bmp


Ingredience:

Těsto:

  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1 hrnek hl. mouky (nebo jakékoliv jiné)
  • 1/2 hrnku + 3 PL hnědého cukru (napr. třtinový) (nebo jiné sladidlo)
  • 1 PL kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL skořice
  • 1 hrnek nízkotučného řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku nízkotučného mléka
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 1/4 hrnku medu
  • 1/2 hrnku olivového nebo kokosového oleje (jestli použijete kokosový olej jako já, ať je pokojové teploty a rozpuštěný)
  • 1 hrnek borůvek

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C a připravte si 12 košíčků muffinů. Zvlášť zamíchejte suché suroviny a v druhé míse zase ty tekuté. Nalejte ty tekuté do sypkých a pomalu zamíchejte, ale jen do doby, než zmizí mouka. Je možné, že budete muset dolít trochu mléka, kdyby byla konzistence moc tuhá. Přihoďte borůvky a opatrně promíchejte. Naplňte košíčky do 3/4 (hodně nabydou) a dejte péct na 18 min. Po upečení nechte alespoň 5 min vychladnout.


Autorem receptu je: @recipefor30s