Pečený zajíc s hokaidovými knedlickami (bez mouky)

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235500.bmp


Ingredience:

  • zajíc
  • 5 stroužků česneku
  • 4 ks mrkvi
  • 3 ks petržele
  • 1 ks cibule
  • čerstvý rozmarýn
  • himalájská sůl
  • černé koření

Postup:

Zajíce osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem, pečeme v troubě na 180° C 1,5 hod a odkryté 15 min z každé strany.

 

Omáčka:

Zeleninu a vypek spod zajíce dáme do hrnce a rozmixujeme, dosolíme, okořeníme, přidáme 2 dcl kokosového mléka, 3 min povaříme.

 

Knedlíčky:

  • 1 ks malé Hokkaidó
  • 7 PL pomleté Quinnové vločky
  • 2 ks vejcí
  • himalájská sůl

 

Hokkaidó překrojíme, vydlabeme kostky, nakrájíme a vaříme v osolené vodě. Až je uvařené, vodu zlijeme, necháme vychladit. Potom přidáme pomleté vločky, vejce, dosolíme. Z masy děláme kulky-knedlíčky, které házíme do vřící slané vody, dokud vyplavují, jsou hotové a můžeme servírovat.


Autorem receptu je: @petra_becarikova