Ingredience:
- zajíc
- 5 stroužků česneku
- 4 ks mrkvi
- 3 ks petržele
- 1 ks cibule
- čerstvý rozmarýn
- himalájská sůl
- černé koření
Postup:
Zajíce osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem, pečeme v troubě na 180° C 1,5 hod a odkryté 15 min z každé strany.
Omáčka:
Zeleninu a vypek spod zajíce dáme do hrnce a rozmixujeme, dosolíme, okořeníme, přidáme 2 dcl kokosového mléka, 3 min povaříme.
Knedlíčky:
- 1 ks malé Hokkaidó
- 7 PL pomleté Quinnové vločky
- 2 ks vejcí
- himalájská sůl
Hokkaidó překrojíme, vydlabeme kostky, nakrájíme a vaříme v osolené vodě. Až je uvařené, vodu zlijeme, necháme vychladit. Potom přidáme pomleté vločky, vejce, dosolíme. Z masy děláme kulky-knedlíčky, které házíme do vřící slané vody, dokud vyplavují, jsou hotové a můžeme servírovat.
Autorem receptu je: @petra_becarikova