Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí
Ingredience:
- 200 g feta sýru
- 4 čerstvé fíky
- 30 kuliček hroznového vína (nejlépe mix tmavého a světlého)
- 4 velká rajčata
- 2 papriky
- 1 okurka hadovka
- olivový olej
- krémové balsamiko (já použila Kalamáta Papadimitriou jahodový)
Postup:
Všechny suroviny si umyjeme. Poté si pokrájíme rajčata na velikost sousta. To stejné uděláme s okurkou a paprikou. Okurku doporučuji oloupat. Chuť je poté jemnější. Fíky rozkrojíme na měsíčky. Veškerou zeleninou vložíme do mísy a promícháme. Nandáme na talíř a na ní poklademe kousky fíku a kuličky hroznového vína. Poté přidáme polámané kousky feta sýru a celé to zakápneme balsamikem a olivovým olejem. Sůl není třeba. Sýr je dostatečně slaný. Kombinace slaného sýra a sladkého ovoce je opravdu geniální.
Autorem receptu je: @smoothcooking.cz