Zdravé cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175636.bmp


Ingredience:

  • 4 malé/střední cukety,
  • 2 PL olivového oleje,
  • kúra z 1 citrónu,
  • 2 stroučky česneku,
  • 3/4 šálky jemně nastrouhaného parmezánu,
  • sůl a čerstvě namleté koření.

Postup: 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vysteleme papírem na pečení. 

Cuketu si neřežeme na hrubší hranolky (cuketu překrojíme podélně na polovinu a každou polovinu ještě na polovinu – z každé cukety Vám vyjdou 4 hranolky). V malé misce si smícháme olivový olej, citrónovou kúru a česnek. Cukety si pokládáme na papírem vystlaný plech a pomocí štětce na nich naneseme česnekovo-parmazánovou pastu. Snažíme se rovnoměrně nanášet, aby byla celá cuketa natřená.  Takto natřené cukety ještě posypeme parmezánem, posolíme a okořeníme. Pečeme v troubě 11 – 13 minut (grilování z vrchu aj ze spodu) a potom plech přemístíme na co nejvyšší místo v troubě a nastavíme grilování z vrchu. Grilujeme ještě několik minut, aby se nám parmezán vybarvil do zlata. Upečené vybereme a podáváme ještě teplé.