Žampionový krém s pečeným česnekem

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 00841.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 cibule
  • 370 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce ovesné mouky
  • 50 ml mléka
  • 1 celá hlavička česneku
  • mletý kmín
  • sůl, pepř

Postup:

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené žampiony a vše restujeme cca 3 minuty. Žampiony zaprášíme lžící ovesné mouky, přidáme kmín a vše zalijeme vývarem. Polévku necháme vařit cca 10 minut a mezitím si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jakmile bude polévka uvařená, vho ďte do ní asi 4 stroužky pečeného česneku a vše rozmixujete na hladký krém. Nakonec polévku zjemníme mlékem, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa