Žampionová bruscheta s ricottou a tymínem

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 174453.bmp


Ingredience:

  • chléb (bageta nebo ciabatta)
  • 250 g žampionů
  • 250 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • parmazán
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup:

Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme teplé.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa