Vynikající nízkosacharidové mléčné řezy

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 195332.bmp


Ingredience:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 70g kokosu
  • 3 PL kakaa
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • 2 PL kokosového oleje
  • 6 PL vody
  • 1 PL medu
  • 1 ČL prášku do pečiva

Plnění:

  • 400g jemného odtučněného tvarohu
  • 2 PL medu anebo 1 odměrka vanilkového proteinu
  • vanilková aróma

Poleva:

  • 1 ČL kokosového oleje
  • 40 g kvalitní horké čokolády

Postup:

Oddělíme si žloutek od bílků. Žloutky vymícháme s medem a přidáme zbylé suroviny kromě bílků. Z těch si vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do žloutkové směsi. Menší plech (32x24cm) si vysteleme papírem na pečení. Těsto rozetřeme na papíře v poměrně tenké vrstvě. Pečeme ve vyhřáté troubě 8 minut na 180 stupňů.

Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s troškou vanilkové aroma a osladíme medem anebo proteinem.

Těsto necháme vychladnout a rozřežeme ho na dvě poloviny. Jednu část těsta natřeme tvarohovou náplní a přikryjeme ji druhou částí těsta. Vrch koláče pokapáme roztopenou čokoládou. Tu si roztopíme na páře s kokosovým olejem.

Před podáváním necháme koláč ztuhnout v chladničce aspoň 3 hodiny.


Autorem receptu je: @simona_malkova