Výborný bulgur s rajčaty a cizrnou

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203406.bmp


Porce: 2-3

Ingredience:

  • 1 hrnek bulguru
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 zelená (nebo červená) paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky chilli
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl, pepř

Postup:

Ve větším hrnci necháme rozpálit olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku společně se zelenou paprikou. Deset až patnáct minut mícháme. Přidáme česnek, kmín, chilli a necháme krátce (cca 2 minuty) provonět. Přisypeme bulgur a další minutku prohřejeme. Teď je čas na zbylé ingredience: cizrnu, sekaná rajčata a petrželku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme, osolíme, opepříme, a poté přikryjeme pokličkou. Na mírném plameni vaříme 15 minut, nezapomeňte směs každých pár minut promíchat, bulgur se jinak snadno přichytne.


Autorem receptu je: @pinchofcooking