Výborné dýňově risotto

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180803.bmp


Ingredience:

  • 1 cibule
  • půlka dýně Hokkaidó
  • 1 hrneček rýže arborio
  • 1 litr vývaru
  • rukola
  • parmezán
  • máslo
  • olej
  • vepřová panenka
  • 2-3 dcl bílého vína
  • pepř, sůl, kurkuma

Postup:

Dáme vařit vývar a do něj dáme na 15 min vařit na kostičky nakrájenou a očištěnou dýni. Poté co dýně změkne, rozmixujeme dýni ve vývaru mixérem (nemusí být úplně do hladka, můžeme nechat malé kousky dýně). Mezitím osmahneme jemně na oleji v hluboké pánvi nebo v hrnci cibulku a posléze přidáme i rýži, kterou krátce s cibulkou promícháme. Posléze zalijeme vínem a necháme jej vyvařit. Rýži postupně zaléváme vývarem s dýní, dokud se úplně neuvaří. Po uvaření přimícháme rukolu, kousek másla a nastrouhaný parmezán (v případě, že je pro vás rizoto málo slané, můžete ještě dosolit). Podáváme s panenkou, kterou připravíme na pánvi a jen osolíme, opepříme a dochutíme kurkumou.


Autorem receptu je: @by_a_and_j