Veganský Burger s robi a tofunézou

Ingredience

na bůlku:
– 500g mouky – napůl pšeničná a žitná
– 1 a 1/3 hrnku vody
– 3 lžíce oleje
– lžička soli
– lžička cukru
– 1 balíček sušeného droždí

Tofunéza:
– 150g tofu
– kus zavařeného okurku
– čtvrt cibule
– kari a špetku soli
– olej

Dále:
– 5 plátků robi
– marinádu(kečup, česnek, hořcici, olej, bylinky, sůl….)
– zeleninu

Postup:
Na bulky – smícháme suché ingredience, přidáme olej s vodou a pořádně prohněteme. Těsto necháme hodinu vykynout, rozdělíme na 5 dílů a pečeme při 170 stupních do křupava.

Robi naložíme do marinády a necháme ho aspoň hodinku odpočinout. V mezičase si uděláme tofunézu – dáme všechny ingredience do mixéru a jenom mixujeme.
Robi ogrilujeme na rozpáleném grilu a dáváme do bulek se zeleninou a tofunézou.