Vegan koláč s avokádovým krémem a jahodami

Záznam celé obrazovky 23.6.2016 174910.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 1 zralý banán
  • jemné ovesné vločky
  • mleté lněné semínko
  • skořice
  • perníkové koření
  • pár kapek citronové šťávy, vanilkového extraktu
  • 1 lžíce arašídového másla

náplň 1:

  • 5 lžic (pro vegan verzi – rostlinného) bílého jogurtu
  • 500g jahod (polovina nakrájených na půl, polovina v celku)

 

náplň2:

  • 2 zralé banány
  • 2 zralá avokáda
  • šťáva z 1/2 citronu
  • kakao
  • + drcené oříšky na ozdobu

Postup:

Do mísy dáme rozmačkaný banán, přidáme k němu arašídové máslo, šťávu z citronu, koření a přimícháme ovesné vločky a lněné semínko v libovolném poměru a množství tak, aby vznikla mírně lepivá hmota (a aby to vystačilo na vaši formu, já měla mega velkou, tak jsem přisypávala jako blázen). Směs natlačíme do vymazané koláčové formy a dáme péct na 180°C asi na 15 minut, až je korpus zlatavý. Necháme vychladnout

Na avokádový krém jednoduše rozmixujeme banány, avokádo a citronovou šťávu, nakonec přimícháme kakao v takovém množství, až se nám krém bude zamlouvat barvou i chutí

Vychladlý korpus:

  • pomažeme bílým jogurtem
  • na jogurt naskládáme půlky jahod
  • potřeme krémem z avokáda
  • ozdobíme celými jahodami
  • posypeme oříšky

Hotový koláč necháme proležet do druhého dne v lednici, kde ho i nadále skladujeme.

Autorem receptu je: @michelangelka