Ingredience:
Korpus:
- 1 zralý banán
- jemné ovesné vločky
- mleté lněné semínko
- skořice
- perníkové koření
- pár kapek citronové šťávy, vanilkového extraktu
- 1 lžíce arašídového másla
náplň 1:
- 5 lžic (pro vegan verzi – rostlinného) bílého jogurtu
- 500g jahod (polovina nakrájených na půl, polovina v celku)
náplň2:
- 2 zralé banány
- 2 zralá avokáda
- šťáva z 1/2 citronu
- kakao
- + drcené oříšky na ozdobu
Postup:
Do mísy dáme rozmačkaný banán, přidáme k němu arašídové máslo, šťávu z citronu, koření a přimícháme ovesné vločky a lněné semínko v libovolném poměru a množství tak, aby vznikla mírně lepivá hmota (a aby to vystačilo na vaši formu, já měla mega velkou, tak jsem přisypávala jako blázen). Směs natlačíme do vymazané koláčové formy a dáme péct na 180°C asi na 15 minut, až je korpus zlatavý. Necháme vychladnout
Na avokádový krém jednoduše rozmixujeme banány, avokádo a citronovou šťávu, nakonec přimícháme kakao v takovém množství, až se nám krém bude zamlouvat barvou i chutí
Vychladlý korpus:
- pomažeme bílým jogurtem
- na jogurt naskládáme půlky jahod
- potřeme krémem z avokáda
- ozdobíme celými jahodami
- posypeme oříšky
Hotový koláč necháme proležet do druhého dne v lednici, kde ho i nadále skladujeme.
Autorem receptu je: @michelangelka