Tvarohový bezlepkový koláč

Záznam celé obrazovky 24.6.2016 150341.bmp


Vybavení: hrnek o objemu 250ml, plech o velikosti cca 25x30cm

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 80g třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 0,5 balíčku BIO vanilkového cukru
  • 70g másla nebo kokosového oleje
  • 2 hrnky hladké pohankové mouky
  • 150g jogurtu
  • 1 pečícím prášek bez fosfátů
  • cca 500g tvarohu + trocha kůry z BIO citrónu

Na posyp:

  • 50g másla
  • 70g pohankové mouky
  • 40g třtinového cukru
  • 40g ovesných bezlepkových vloček
  • 10g agávového sirupu
  • BIO vanilkový cukr dle chuti

Postup:

Všechny ingredience společně smícháme (pokud použijeme máslo, musíme si jej nejprve roztavit). Těsto rozprostřeme na pečícím papír na plech (lze udělat i variantu do kulaté formy, v tom případě doporučuji pracovat s cca 1/2 množstvím surovin).

Tvaroh promícháme s citrónovou kůrou, můžeme jej jemně dosladit a naneseme jej na těsto. Máslo pro posypku si roztavíme, postupně promícháme se všemi zbylými ingrediencemi, konzistenci si vyladíme dle potřeby (směs by se měla drolit ?). Nakonec naneseme na těsto s tvarohem. Pečeme cca 25min při 180st. Dobrou chuť


Autorem receptu je: @chef.mum