Treska s grilovanými rajčaty

9

Ingredience (na 2 porce):
– 2 filety tresky (cca 300 g)
– sůl, pepř, rozmarýn
– 500 g rajčat
– olivový olej
– 1 palička česneku
– snítek rozmarýnu
– sůl, pepř
– 1 velká cibule
– citron, lavas chleba/tortilla, majonéza, dijonská hořčice

Postup
Předehřejeme si troubu na maximum, nejlépe na gril. Plech pokapeme olivovým olejem. Rajčata si pokrájíme na malé měsíčky. Vložíme je na plech. Česnek si oloupeme a pokrájíme a přidáme k rajčatům. Snítek rozmarýnu otrháme od stonků a posypeme jím rajčata. Rajčata také osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme a pokrájíme na půl měsíčky a přidáme k rajčatům. Ještě to celé zakápneme olejem. Celý plech vložíme do rozpálené trouby na 10 minut. Nyní si připravíme filety tresky. Rozpálíme pánev a když je opravdu horká, zakápneme jí olivovým olejem. Ihned na ní vložíme tresku kůží dolů. Pečeme 4 minuty. Z vrchu tresku osolíme a opepříme. Přidáme na ní čerstvé bylinky. Hotová rajčata vytáhneme z trouby. Tresku otočíme a pečeme další 4 minuty. A můžeme podávat. My jsme zvolili servírování v lavash chlebu. Ten je podobný tortille. Nakonec si smícháme majonézu s dijonskou hořčicí a podáváme k rybě. Samozřejmě si rybu můžeme zakápnout citronem.