Tofu burger s žampiony a špenátem

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180906.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 225 g přírodního tofu
  • listový špenát
  • 125 g žampionů
  • hladkolistá petrželka
  • 2 malé ciabatty
  • 140 g řeckého jogurtu
  • limetková šťáva
  • hrubozrnná mořská sůl
  • 1 lžička uzené papriky
  • stroužek česneku
  • 1 lžíce přírodní sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme je na menší kousky. V malé misce smícháme řecký jogurt s limetkovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Rozpálíme si grilovací pánev a tofu na ní z obou stran ogrilujeme. Jakmile je tofu hotové, odložíme ho stranou a na stejné pánvi orestujeme nakrájené žampiony. Ciabattu podélně rozřízneme a namažeme ji jogurtovým dresingem. Nakonec ji obložíme listy špenátu, grilovaným tofu a žampiony. Přiklopíme druhou polovinou ciabatty a můžeme podávat.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa