Těstoviny se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 211620.bmp


Ingredience:

  • těstoviny
  • máslo (ghí)
  • smetana
  • mléko
  • lžíce mascarpone
  • lžička bazalkového pesta
  • gorgonzola
  • chřest zelený

Postup:

  1. V osolené vodě uvařte čerstvé těstoviny.
  2. Vedle v pánvi rozehřejte ghí nebo máslo, orestujte šunku nakrájenou na proužky, po chvíli přihoďte na špalíčky nakrájený zelený chřest a restujte.
  3. V misce smíchejte trochu smetany, mléka, lžíci mascarpone, lžičku bazalkového pesta a rozdrobenou gorgonzolu. Směs vlijte do pánve, nechte rozpustit sýr a omáčku trochu zhoustnout.
  4. Pak vmíchejte uvařené těstoviny a ihned podávejte 🙂

Autorem receptu je: @primafresh