Teplý jablečný mošt / čaj

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 03110.bmp



Ingredience:

  • 1l vody
  • slupky z 8 jablek
  • 2 oloupaná a nakrájená jablka na kostičky
  • 1 lžíce medu nebo jiného sladidla
  • 1/3 citronu
  • skořice celá
  • hřebíček
  • badyán

Postup:

  1. 1 litr vody začneme ve větším hrnci ohřívat a přidáme do něj slupky z omytých jablek. Přidáme také nakrájená jablka na kostičky a koření.
  2. Směs necháme ohřívat cca 30 minut pod pokličkou na mírném stupni.
  3. Poté mošt slijeme přes sítko, vybereme slupky a koření (pokud loupene jablka na jeden až dva zátahy, tak jako já, není to nijak složitá záležitost) Kousky uvařených jablek necháme v sítku a pak je vrátíme do moštu.
  4. Poté dochutíme medem a citronem dle libosti, ale ani jednou ingrediencí nešetřete, ať to má pořádný šmrnc ?

Autorem receptu je: @dominika.sch