Ingredience:
- 1/2 hrnku sezamové pasty tahini
- 1 a 1/2 hrnku pohankové mouky
- 100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 80%)
- 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
- šťáva z jednoho pomeranče
- stévie (dle chuti)
- kokosový olej na vymazání
Postup:
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii. Do tekuté směsi nasypte pohankovou mouku, kypřící prášek a vše dobře promíchejte. Těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem (použila jsem čtvercovou formu o rozměrech 20 x 20 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15-20 minut.
Autorem receptu je: @cookingwithsusa