Tahini brownies

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 00323.bmp


Ingredience:

  • 1/2 hrnku sezamové pasty tahini
  • 1 a 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 80%)
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • stévie (dle chuti)
  • kokosový olej na vymazání

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii. Do tekuté směsi nasypte pohankovou mouku, kypřící prášek a vše dobře promíchejte. Těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem (použila jsem čtvercovou formu o rozměrech 20 x 20 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15-20 minut.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa