Švestkové knedlíky

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175712.bmp

Porce: 8 knedlíků


Ingredience:

  • 1 šťastné vejce
  • 250g-280g řeckého jogurtu (podle gramáže balení, použila jsem 2x140g)
  • 200-280g špaldové mouky

Postup:

Smíchejte řecký jogurt s vejcem a cca 200g mouky, teď ručičkou musíte těsto uhnětat, přidávejte po troškách mouku, abyste získali požadovanou konzistenci těsta. Švestky si jen nakrojte, abyste mohli vyjmout pecky. Při tvorbě knedlíčků si vždy trošku namočte prsty ve studené vodě, aby se vám líp tvarovaly. Do vroucí lehce osolené vody (doporučuji velký hrnec), vložte všechny knedlíčky a vařte cca 8 minut (vyplují nahoru). Pak už jen stačí polít rozehřátým máslem, posypat skořicí, trošku medu trošku jogurtu a hotovo!


Dobrou chuť přeje @adrianagamest