Studená okurková polévka s chilli krutony

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 211843.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 1 ks salátové okurky
  • šťáva z 1/2 citrónu + kůra
  • 1 lžička vinného octa
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 2 kostky ledu
  • sůl, pepř
  • celozrnné pečivo
  • chilli balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou

Postup:

Nejdříve 3/4 salátové okurky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. 1/4 okurky si schováme na později.

3/4 okurky společně se šťávou z citrónu, vinným octem, olivovým olejem a ledem vložíme do mixéru.

Osolíme, opepříme a mixujeme dohladka. Zbylou okurku nastrouháme a vmícháme do rozmixované polévky.

Polévku umístíme do lednice a mezitím si nakrájíme celozrnné pečivo na krutony, které lehce osmahneme na olivovém oleji.

Ještě na horké pánvičce přidáme na krutony chilli balzamikový krém. Ihned podáváme.


Autorem receptu je: @pinchofcooking