Ingredience:
- 500 g jemných ovesných vloček
- 1/2 hrnku vody
- 1 bílý jogurt
- odměrka vanilkového proteinu
- (med či jiné sladidlo)
- jablka
- skořice
- rozinky
- vlašské ořechy
Postup:
Smícháme ovesné vločky s proteinem, přidáme bílý jogurt a rozředíme trochou vody. Kdo nemá nebo nepoužije protein, může osladit trochou medu nebo jiného sladidla. Vše promícháme a necháme chvíli odstát. Mezitím si nastrouháme jablka (já potřebovala dvě větší) a nadrobno nasekáme asi hrst vlašských ořechů. Poté si z poloviny odstátého těsta vytvoříme základ štrůdlu a na plechu vystlaném pečicím papírem uděláme „hada“. Na něj rovnoměrně poklademe nastrouhaná jablka, která posypeme rozinkami a nasekanými ořechy a na konec skořicí. Poté překryjeme štrůdl zbytkem těsta a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů alespoň 30 minut. A nejlepší je podávaný hned ještě za tepla!
Autorem receptu je: @verun86