Štrůdl z ovesných vloček

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 02526.bmp


Ingredience:

  • 500 g jemných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 bílý jogurt
  • odměrka vanilkového proteinu
  • (med či jiné sladidlo)
  • jablka
  • skořice
  • rozinky
  • vlašské ořechy

Postup:

Smícháme ovesné vločky s proteinem, přidáme bílý jogurt a rozředíme trochou vody. Kdo nemá nebo nepoužije protein, může osladit trochou medu nebo jiného sladidla. Vše promícháme a necháme chvíli odstát. Mezitím si nastrouháme jablka (já potřebovala dvě větší) a nadrobno nasekáme asi hrst vlašských ořechů. Poté si z poloviny odstátého těsta vytvoříme základ štrůdlu a na plechu vystlaném pečicím papírem uděláme „hada“. Na něj rovnoměrně poklademe nastrouhaná jablka, která posypeme rozinkami a nasekanými ořechy a na konec skořicí. Poté překryjeme štrůdl zbytkem těsta a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů alespoň 30 minut. A nejlepší je podávaný hned ještě za tepla!


Autorem receptu je: @verun86